Facebook страница пројекта: ITSpace Konferencija

„Дани информационих технологија“ је пројекат (семинар) организован од стране Групе за СПЕКОФ са циљем окупљања студента економије, еминентних предавача и панелиста из академског и пословног живота који ће студенте боље упознати са потенцијалима сектора информационих технологија у Србији.

Планирано време одржавања семинара јесте прва недеља децембра. За два дана, колико траје семинар организују се предавања и боље упознавање студената са темама као што су сајбер криминал, како зарадити преко интернета, e-banking, како направити софтвер и како функционише један сајт и многим другим.

Главни проблем, одакле је и проистекла идеја да се организује овакав семинар на Економском факултету, јесте што студенти овог факултета стичу мало знања из области информационих технологија и интернет бизниса. На Економском факултету постоје само три предмета која се баве овом тематиком и сва три су на различитим смеровима, због тога је овај семинар користан за све студенте који желе да чују и науче нешто више о овим темама.

Међу предавачима који су употпунили семинар који је одржан 03. и 04. децембра су Драган Варагић (блогер и онлајн стратег), Бранислав Војиновић (оснивач е-клинике), Вања Пантин (уредница магазина „Hello“), Дејан Николић (оснивач сајта Njuz.net), као и многи други.

Мисија пројекта је подстицање међугенерацијске комуникације, као и заједничка сарадња на пољу информационих технологија и развоја интернет бизниса.

Визија пројекта је пружање студентима што бољих знање из ових области, како би се брже и лакше придружили пословном свету.

 • 4

  Отварање семинара

 • 5

  Предавачи ће бити оснивачи предузећа која су настала на интернету, представници Министарства омладине и спорта, маркетиншких и ПР агенција, ИТ стручњаци, блогери, као и представници компанија које се баве телекомуникацијама и развојем софтвера.

 • 6

  Другу годину заредом семинар студената о информационим технологијама „IT days 2.0“, који организује Студентски парламент Економског факултета у Београду (СПЕКОФ), окупиће 03. и 04. децембра на Економском факултету студенте и предаваче из академског и пословног живота који ће кроз интерактивна предавања расправљати о ИТ сектору у Србији

 • 1

  Cyber криминал односно како заштитити своје online податке и о напредном коришћењу пословног софтвера.

 • Награђени студенти ће имати прилику да похађају бесплатно неке од популарних курсева.

  Награђени студенти ће имати прилику да похађају бесплатно неке од популарних курсева.

 • 3

  На овогодишњим ИТ данима студенти ће чути о томе како људи у Србији могу зарадити користећи интернет, о дигиталном маркетингу, о cyber криминалу односно како заштитити своје online податке и о напредном коришћењу пословног софтвера.